Podcast og hvorfor du bør ha en

Podcast og hvorfor du bør ha en

Verden endrer seg fort og måten vi markedsfører oss på endrer seg enda fortere. Et kraftfullt verktøy som flere og flere tar i bruk, er podcast. Denne formen for digitalt innhold har raskt etablert seg som en populær og effektiv måte å markedsføre seg på. I dette innlegget skal vi utforske fenomenet podcast, hvorfor det fungerer så godt som markedsføringskanal og hvorfor du bør ha en.

Podcast som markedsføringskanal
Vårt eget studio Foto: Tom André Hellesund

Podcast som markedsføringskanal

Podcast gir bedrifter og merkevarer mulighet til å formidle budskap gjennom samtaler, diskusjoner og dypdykk i emner som appellerer til målgruppen. I en tid der oppmerksomhet er en knapp ressurs, har podcasting stått frem som en bemerkelsesverdig markedsføringskanal som skaper varige inntrykk. Ved å utnytte den unike kombinasjonen av personlighet, dybde og tilgjengelighet, har merkevarer funnet en direkte vei til lytternes hjerter – gjennom ørene deres. Vi hjelper deg gjerne i gang med din helt egne podcast!

Podcasting muliggjør en emosjonell tilknytning og en fordypning i temaer som tradisjonelle markedsføringsmetoder ofte ikke kan oppnå. Denne dynamiske kanalen har ikke bare revolusjonert måten vi konsumerer innhold på, men har også gitt bedrifter en unik mulighet til å engasjere seg i dypere samtaler med sitt publikum.

Den eksplosive veksten av podcast

Det norske podcast-markedet har gjennomgått en bemerkelsesverdig transformasjon de siste årene. Ifølge tall fra Medietilsynet har antallet ukentlige podcast-lyttere i Norge økt betraktelig, og en betydelig del av befolkningen har nå oppdaget gleden ved å fordype seg i dette innhold. 

Det er flere faktorer som har bidratt til denne veksten: 

Språklig relevans: Norske podcaster tilbyr innhold på morsmålet til lyttere. Dette gir en dypere tilknytning. Folk ønsker å høre stemmer og historier som ligner deres egne, og som er relaterbare. 

Lokal tilknytning: Norske podcaster som tar opp lokale spørsmål og utfordringer, skaper en følelse av samhørighet blant lytterne. Dette er en kraftig måte å bygge et sterkt forhold til målgruppen på.

Nisjepregede emner: Podcasting har åpnet døren for nisjemarkedsføring på et nytt nivå. Det gir oss muligheten til å dykke ned i lokale emner, kultur og samfunnsinteresser som appellerer til bestemte målgrupper. 

Personlig preget: Podcast gir bedrifter og mennesker muligheten til å komme nærmere målgruppen med innhold som oppleves mer personlig og autentisk. Gjennom stemmebruk kan verten formidle følelser, kunnskap og ekspertise på en unik måte.

Den eksplosive veksten av podcast konsumering

Derfor er podcast riktig for deg og din bedrift

Hvis din bedrift ønsker å etablere en sterkere tilknytning til målgruppen, eller ønsker å levere innsikt og ekspertise på en mer personlig måte, kan podcast være svaret. Ved å ta opp aktuelle emner innen din bransje, dele suksesshistorier, eller til og med “vise” fram ansatte og deres innsikt, kan du skape et meningsfullt innhold. 

Podcast gir deg muligheten til å nå lyttere mens de er på farten. Det gir deg også en unik sjanse til å være en del av deres daglige rutine. Enten du ønsker å bygge merkevarebevissthet, styrke kundelojalitet eller markedsføre nye produkter og tjenester, kan podcast være den strategiske kanalen som gir din bedrift et konkurransefortrinn i dagens støyende marked.

Vi hjelper deg fra A-Å

Ønsker du å starte en podcast, men har ingen snøring på hvor du skal starte? Ingen problem, vi hjelper deg! Enten du trenger hjelp fra A-Å eller bare innspill fra C-E. 

Vi tilbyr en rekke tjenester forbundet med podcast-produksjon som blant annet konsept, manus, produksjon, klipp, jingle, cover, distribuering, markedsføring osv. Vi har laget en egen brosjyre som tar for seg alt vi kan bistå med- den finner du her

Ønsker du vår hjelp med podcast? 

Meld deg på vårt nyhetsbrev her: