Har du hørt om BeReal?

Har du hørt om BeReal?

Et friskt pust i den ellers så perfekte sosiale medier-verdenen vi lever i! Har du hørt om BeReal? Appen som kun tillater ekte og uredigert innhold?

BeReal app
Bilde hentet fra CNN Business.

Hva er BeReal?

BeReal er en bildedelingsapp som kun tillater posting av ekte og uredigerte bilder. Bildene må tas i nuet og er kun tilgjengelig i 24 timer, akkurat som en story på Instagram eller Snapchat.

Èn gang hver dag sender BeReal varsling for å gi beskjed om at det er på tide å legge ut en ny post. Da har brukeren to minutter på seg til å ta bilde og poste i appen (kamerarullen er utilgjengelig). Rekker du ikke å legge ut bilde i løpet av de to minuttene kan du legge ut bilde senere, men da vil posten merkes med at den ble publisert for sent.

Når du tar bilder i appen vil begge kameraene brukes samtidig, slik at du får både en selfie og et bilde av omgivelsene dine. Det er kun venner som kan se hva som er publisert, og for å se hva andre venner har publisert er man først nødt til å publisere et bilde selv.

Appen gir ingen mulighet for å benytte seg av filter eller redigere bilder på annet vis, noe som sikrer at innholdet som blir lagt ut er ekte og genuint. 

Blogginnlegg - BeReal
Bilder hentet fra App Store.

Hvorfor BeReal?

I fjor ble det kjent at Facebook hadde utført undersøkelser som viste at Instagram var skadelig for kroppsbildet til unge mennesker. BeReal ønsker å være en motvekt til skjønnhets- og kroppspresset ved å vise mennesker i alle mulige situasjoner, hvordan vi egentlig ser ut og hvem vi egentlig er. 

Appen ble først lansert i 2020 av franskmannen Alexis Barreyat, og vi ser at populariteten til appen har skutt fart i 2022 da hele 3,2 milioner av totalt 5 millioner nedalstinger er fra første kvartal i år. Dette er en plattform som det blir spennende å følge med på fremover!

Har du hørt om BeReal?

Vi elsker kunnskapsoverføring, nye apper og deling av tips. Sjekk ut bloggen vår for flere nyttige artikler, eller meld deg på vårt nyhetsbrev under, for å få tips og triks før alle andre. Ta en titt på vår profil på Instagram for å se litt mer av hverdagen til Team Top of Mind, og hvilke apper, funksjoner og nyheter vi tester ut. Vi elsker sosiale medier, og hjelper gladelig bedriften din med alt fra innlegg og poster, til teknisk oppsett og forbedring. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev her: