Ny funksjon:
Feste innlegg på Instagram

Instagram kommer ofte med oppdateringer og nye funksjoner, både for å forbedre brukeropplevelsen og gjøre bruken mer personalisert og tilpasset dine preferanser. 

Nå har Instagram lansert et nytt, spennende og enkelt verktøy som gir deg muligheten til å feste innlegg på din profil. Men hva er hensikten med denne nye funksjonen, og hvordan gjør man det? Vi forklarer deg enkelt og greit i dette blogginnlegget.

Hele poenget bak funksjonen er at man som bruker skal kunne tilpasse sin egen profil. Dersom du vil uttrykke deg på en unik måte eller gi din profil en mer personlig vri, kan nettopp å “feste innlegg” være en god løsning. 

Instagram sitt nye verktøy lar deg feste opp til tre innlegg øverst på din Instagram profil. Selv om du publiserer nye innlegg, vil de festede innleggene vises øverst i feeden din. 

Feste innlegg på Instagram

Fordeler med Instagrams nye verktøy

Fordelen med funksjonen er at du velger selv hva som skal være det første publikum og følgere ser når de besøker profilen din. Kanskje promoterer du et tilbud? Kanskje har du et innlegg som appellerer spesielt godt til målgruppen og som har skapt stort engasjement og rekkevidde? Eller kanskje har du et innlegg som du er spesielt stolt over? Mulighetene er mange, og det geniale er at du selv velger hva du vil fokusere på, og hvilke innlegg som gjør din profil unik. 

Man kan feste alle typer innlegg i feeden, inkludert Instagram reels. Funksjonen ble rullet ut i juni 2022 rundt om i verden. Det nye verktøyet er ikke tilgjengelig for alle brukere enda, men rulles gradvis ut til flere. Dersom du ikke har fått funksjonen enda, anbefaler vi å prøve å oppdatere appen.

Feste innlegg på Instagram

Fremgangsmåte for å feste innlegg

For å feste innlegg øverst på din profil gjør du følgende:

  • Trykk på profilikonet eller på profilbildet ditt nederst til høyre for å gå til profilen din.
  • Trykk på ett av innleggene dine, og trykk deretter på de tre prikkene øverst til høyre.
  • Trykk på “Fest til profilen din”.

Når du har festet et innlegg, vil det vises et visuelt “pin-symbol” i øvre høyre hjørne av bildet. Pinnen vises for både deg og alle som besøker profilen din.

Fremgangsmåte for å løsne innlegg

Man kan når som helst fjerne pin-symbolet fra det festede innlegget. Man løsner innlegget og opphever festingen ved å repetere steg 1 over, og deretter ved å klikke “Løsne fra profilen din”. Innlegget vil da få sin opprinnelige plassering i feeden, i kronologisk rekkefølge etter dato det ble publisert. 

Dersom du prøver å feste et fjerde bilde eller video, vil det eldste festede innlegget bli fjernet. 

Kom i gang med festing av innlegg

De festede innleggene vises i den rekkefølgen de ble festet. Dersom du ønsker en bestemt rekkefølge på innleggene, må de derfor festes i den rekkefølgen du vil at de skal vises. Man løser det altså ved å oppheve festingen, og deretter feste innleggene på nytt i den ønskede rekkefølgen. 

Ved å benytte funksjonen med festede innlegg på Instagram forteller du dine besøkende at du vil at de skal se disse innleggene først. Dette vil også bidra til økt eksponering av de innleggene du har festet og et mulig høyere nivå av interaksjon i innleggene dine. 

Vi elsker kunnskapsoverføring, nye funksjoner og deling av tips. Sjekk ut bloggen vår for flere nyttige artikler, eller meld deg på vårt nyhetsbrev under, for å få tips og triks før alle andre. Ta en titt på vår profil på Instagram for å se litt mer av hverdagen til Team Top of Mind, og hvilke funksjoner og nyheter vi tester ut. Vi elsker sosiale medier, og hjelper gladelig bedriften din med alt fra innlegg og poster, til teknisk oppsett og forbedring. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev her:

Ny funksjon: Feste innlegg på Instagram