Appene du må laste ned til sommerferien!

Sommerferien nærmer seg med stormskritt og som vi gleder oss! I Top of mind har vi forskjellige ferieplaner, men er det en ting som er sikkert: hvilepuls og hygge inngår i alle planene.

Vi kan denne sommeren legge bak oss år med reiseforbud, smittevernregler og restriksjoner som betyr at vi kan ta imot ferien med åpne armer (og klemmer), noe som i alle fall vi gleder oss mye til. 

Appene du må laste ned til sommerferien!

Sommerferie betyr mer fritid, og mer fritid kan i mange tilfeller oversettes til mer skjermtid. Ikke bare blir det skjermtid som følge av scrolling og oppdateringer på sosiale medier, men mobilen er vår beste følgesvenn på ferie. Kanskje ikke så rart med tanke på alt den kan brukes til. Denne lille følgesvennen viser deg jo veien til hele verden, snakker alle språk, inneholder alle verdens leksikon og ikke minst underholder deg i timesvis. Men dette fordrer at du har lastet ned de riktige appene. Det er her vi kommer inn for å gi deg de beste tipsene for hvilken apper du trenger denne sommerferien. Vi har funnet 10 fantastiske apper som du kanskje ikke hadde fra før, og ikke visste du trengte før i dette øyeblikk.

Vi har delt appene inn i kategoriene:


Her er 10 apper som vi har lastet ned til ferien. Du kan takke oss senere!

Norgesferie

1. Dukkert

Sliten etter jobb eller skole? Eller er det sol og sommervarme? Ta deg en dukkert! Men kanskje du vil vite badetemperaturen før du stuper fra bryggen eller hopper fra båten? Dukkert viser badetemperaturer i hele Norge, og finner din nærmeste temperaturmåler. I appen er det mulig å finne dine favorittbadeplasser, og du kan få varsler om temperaturen er over den du har valgt, gjennom appen. 

Appen Dukkert

2. Entur

Appen Entur gir deg hele Norges kollektivtilbud i én app. Her finner du reiseforslag for alt fra dør-til-dør, buss, tog, t-bane, båt og fly. Appen gjør det rett og slett utrolig enkelt å reise rundt i Norge. Enten det bare er å sjekke bussen til jobb, eller om du ønsker å planlegge Norgesferie til Nordkapp. 

Oppsummert er dette hele Norges “kollektiv-app”. 

3. Hidden AR

Med appen Hidden AR får du informasjon om uoppdagede og ubenyttede omgivelser. Ta med deg appen på tur, og opplev historier, norsk folketro og sagn som vært skjult i lang tid. Med deres AR-teknologi får du muligheten til å oppleve ulike skapninger og hendelser, kanskje til og med et troll? Gjennom appen kan du se et kart som inneholder ulike skjulte historier om plassene rundt oss. Du får kun lese hele historien, først når du ankommer plassen.

Så her er det bare å komme seg ut døren på en ekte oppdagelsesferd. Enten du er i by´n, på hytta eller på sjøen!

App - Hidden AR

4. Bookis

Bøker og sommerferie henger på mange måter sammen. Gjennom appen Bookis kan man enkelt kjøpe eller selge bøker. En enkel måte å både spare og tjene penger. Dette er både bra for lommeboken, og bra for miljøet fordi man resirkulerer glemte bøker. 

Utenlandsferie

5. GlobeTips

Etter en nydelig lunsj eller middag i utlandet dukker ofte spørsmålet om tips opp. Hvor mye skal man tipse? Hva er normalt å tipse i dette landet? Hvordan er tips og dagens valuta? Med appen til GlobeTips trenger du aldri mer å lure eller bekymre deg. Scan kvitteringen, skriv inn hvor du befinner deg og hvor mange prosent du ønsker å tipse så beregner appen det for deg. Så enkelt og greit!

Appene du må laste ned til sommerferien!

6. Kvoteappen

Lenge siden du har vært utenlands etter år med pandemi? Ja, er nok svaret for mange. Dette betyr også at det er lenge siden man har handlet i taxfree. Da er det lett å glemme hvor mange vinflasker man kunne kjøpe… eller var det sånn at reglene og kvoten for tobakk og alkohol nylig ble endret?

Alt dette tar Kvoteappen seg av. Her får du enkelt oversikt, og den inneholder også bilder med enkle eksempler på hva og hvor mye du kan kjøpe.

App - PackPoint

7. PackPoint

Synes du det er stress å pakke kofferten til utenlandsferie? Hva trenger jeg for en uke på ferie, eller trenger jeg en adapter til stikkontakten? I PackPoint skriver du inn din destinasjon, reiselengde, vær og aktiviteter du planlegger. Videre lager appen en pakkeliste, skreddersydd for din reise.

Appen tar til og med i betrakting om du har vaskemaskin tilgjengelig i ferien.

Denne appen gjør det rett og slett så lett, at pakking blir gøy!

Ja takk, begge deler

8. BeReal

BeReal er den nye snakkisen innen apper. Dette er appen som er kommet som en motreaksjon til det perfekte vi blir eksponert for på sosiale medier. Denne appen skal nemlig løfte frem det uperfekte. Vi vet alle at vi ofte legger ut de fine bildene på sosiale medier. Der vi sitter å smiler, i solen, kanskje på stranden i vannkanten mens vi spiser en nydelig is. Det ser idyllisk ut. Lite vet dem som ser bildet at det for 1 time siden regnet, vannet er iskaldt og du klarte å miste den forrige isen i fanget på samboeren. 

Dette er øyeblikk som BeReal vil at du viser til dine utvalgte venner. Og selvfølgelig, at de viser deg sine “ekte øyeblikk” i gjengjeld. Appen hevder at den skal «oppdage hvem vennene dine virkelig er, i deres daglige liv». Veldig gøy sier vi!

Appene du må laste ned til sommerferien!

9. UNUM

En app som enkelt lager feeden din på Instagram nydelig. Med appen UNUM kan du laste opp bilder du ønsker å legge ut og se hvordan de passer i feeden. Du kan enkelt fargekombinere slik at du oppnår “inspo-looken”.

Appen har også mange andre smarte funksjoner som eksempelvis forhåndspublisering, og den har gode verktøy for innsikt som gjør at du får masse informasjon om din bruker. 

10. Dreams

Spare til ferien? Eller kanskje du allerede vil begynne å spare til neste ferie for å sikre deg drømmeferien? Da må vi tipse om appen Dreams.

Dreams er en norsk app som du kobler opp til nettbanken, hvor du enkelt kan opprette en “drømme-konto”. Videre legger du inn et månedlig trekk som føres rett inn på drømme-kontoen din. 

Det som gjør appen ekstra gøy er funksjonen “tyven”. Den gjør det mulig å stjele små beløp fra deg selv, og setter dem direkte inn på drømme-kontoen. Eksempelvis når du trekker kortet, stjeler tyven 10 kr av deg som går rett til sparing. Helt uten at du har merket det en gang!

Sparing gjort på en enkel og gøy måte!

App - Dreams

Om du går sommeren i møte uten spesielt mange planer, er det selvsagt helt innafor det og! Noen ganger handler ferier utelukkende om å lade batteriene og hente energi. Dersom du plutselig skulle finne på å kjede deg, eller ønsker å forberede deg på høsten, kan vi tipse deg om et par av våre blogginnlegg. Les for eksempel om hvordan du kommer i gang med nyhetsbrev eller hvordan du kan opprettholde aktiviteten på SoMe.

Vi Top of mind ønsker deg en nydelig sommerferie!