View over Bergen

10 apper du bør laste ned i sommer.

Du vet når du har sjekket alle varsler, svart på alle meldinger og lest dagens nyheter… men fremdeles sitter med mobilen i hånden og sveiper på hjemskjermen? Vi har 10 tips til deg – ti app-tips, altså. Dette er apper du kan ha med på roadtripen, i soveposen eller i lenestolen hjemme.

For mange av oss banker sommerferien på døren om et par strakser. ☀️ Kanskje du er heldig og allerede nå gosser deg med vinglasset i hengekøyen? Ferien er deg vel unt! Det er et svært spesielt halvår vi nå tilbakelegger oss, og sommerferien tas imot med åpne armer. Som de fleste andre nordmenn, har vi i Top of Mind valgt å legge årets sommerferie til nydelige Norge. Verdens fineste land, sa du? 🌄 I den anledning har vi samlet et knippe tips til apper du kan laste ned på mobilen din denne sommerferien. Vi har delt de opp i tre kategorier: Friluftsliv og aktivitet, Tidsfordriv med mening og Disse-må-du-ha. For disse du faktisk bare ha. 🔥

Friluftsliv og aktivitet

Stolpejakten

Ta en tur ut på stolpejakt i sommer.🚶 Appen Stolpejakten setter deg i aktivitet, samtidig som du oppdager nye steder og kan vinne premier. Vi digger konseptet – mennesker med alle funksjonsevner, ung som gammel, kan bruke denne appen. Stolpejakten er helt gratis, og en morsom ting å prøve ut denne sommeren!

“Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet."

UT.no

UT.no er en klassiker til Norgesferien! Passer både for den erfarne turgåer og for deg som ennå har tilgode å bestige ditt første fjell. Her søker du enkelt og greit opp hvilket område du er i, og får opp hvilke turmuligheter som er i nærheten av deg. UT.no har tusenvis av tips til turer og hytter rundt om i landet. Her finner du blant annet klatreturer, padleturer og turer til fots. Appen er gratis.

Skjermbilde fra appen.

VisitNorway – Travel Guide

Enda en app for deg som skal på Norgesferie. VisitNorway har noen likhetstrekk med UT.no, men her får du tips i flere kategorier. Hvor du kan bo, spise og attraksjoner du bør besøke🍴VisitNorway er fin å ha når du er lei av å manøvrere deg frem på Google, og er helt gratis.

Strava

Strava er appen for deg som vil ha en sporty sommer. Appen bruker GPS til å spore løpe, sykkel- og gåturene dine. 🚲 I tillegg måler den progresjonen din over tid. Strava har millioner av brukere over hele verden, og lar deg konkurrere både mot deg selv og andre. Du kan i tillegg finne og planlegge nye ruter du vil prøve. De fleste funksjonene krever at du er medlem, som koster 49,- per måned. Vi tror ikke Strava kommer til å bli mindre populær i sommer, akkurat 😉

Strava app
Skjermbilde Strava.com

Tidsfordriv med mening

Storytel: lydbøker og e-bøker

Storytel er helt knall for deg som er glad i å lese. For deg som ikke er så glad i det, er det bare å laste ned en lydbok, trykke play – og vips! 📖 Appen fungerer som et bibliotek, og passer for deg som vil bruke sommeren til å bli bedre kjent med en hel verden av litteratur. Du kan også laste ned bøkene og kose deg selv uten dekning. Abonnementet koster 179 kroner i mnd. etter prøvetiden på 14 dager… for 200 000 lyd- og e-bøker. Ikke så hakkende gale, spør du oss!

TED

Du har kanskje hørt om TED-talks? Foredragene du finner på TED-appen er akkurat det du trenger for å lære noe nytt i sommer. 💡 Appen gir deg gripende TED-talks fra spennende, erfarne mennesker i alle slags bransjer. Absolutt verdt å prøve når du blir lei av å sjekke sosiale medier. Her finner du interessante, gratis foredrag om alle slags temaer, fra business til medisin til selvutvikling. Appen kan også brukes offline – perfekt til sene teltkvelder.

Skjermbilde fra appen.

Duolingo

Hvorfor ikke utnytte dødtiden til å lære deg et nytt språk? Duolingo er en språk-app der du kan lære språk helt gratis. Den kan være fin for deg som planlegger en rolig ferie i år. Og tenk alle frasene du kan imponere med på ferieturen neste sommer! 🗣 Duolingo passer for alle aldre og du trenger ingen forkunnskaper for å bruke den. 

Disse-må-du-ha

Nabobil

Vil du leie hytte i sommer, men har ingen bil tilgjengelig? 🚙 Nabobil er en delingstjeneste som lar deg låne biler i nabolaget. Ingen fare å dra på helgeturer med dette geniale konseptet. Nabobil lar deg enkelt og greit leie en bil i nærheten, og forsikring er inkludert i leieprisen. Tjenesten består av over 7500 biler rundt om i Norge – heia delingstjenester! 💸

Lightroom

I år som i fjor blir det kø på Norges kjente fjelltopper og knipse-spotter. Dét kan by på utfordringer. Ble utsiktsbildet du ventet femten minutter på å ta ødelagt av en sky? ⛅️ Ingen fare – Lightroom er et redigeringsverktøy som lar deg mikse og trikse til den store gullmedalje. Appen er gratis og absolutt verdt en nedlasting! Vi anbefaler YouTube for en kjapp innføring.

No filter, no problem!

Hjelp 113

Selv den mest drevne turgåer kan finne seg selv i en knipe. Hjelp 113 er en app som sporer nummeret ditt og gir alarmsentralen din nøyaktige posisjon om du må ringe etter hjelp. Det låter veldig betryggende i våre ører, i alle fall! Hjelp 113 er (heldigvis) gratis, og registreringen er gjort på null komma niks. ☎️

Vi har ikke samarbeid med noen av appene vi har nevnt i dette innlegget – bare vennlige tips fra oss til deg! 

Vi håper du får glede av noen av disse appene i sommer – det får i alle fall vi! Top of Mind-gjengen ønsker alle en fantastisk sommer! 💥 See you on the other side 😜