Miniserie om LinkedIn

LinkedIn introduksjon - En miniserie om LinkedIn

Heisann! Velkommen til det første innlegget i en miniserie av artikler om LinkedIn. LinkedIn er et spennende univers, og et sosialt nettverk som har eksistert siden 2003. Du tenker kanskje at LinkedIn er utdatert? Tro om igjen! LinkedIn har over 774 millioner (!) medlemmer i mer enn 200 land. Bare i Norge er det 1 283 000 mennesker som har profil. Det tilsvarer hele 30 % av befolkningen. 

Så om du ikke er helt overbevist enda, les dette innlegget. Vår miniserie skal bestå av fire innlegg med innhold om alt fra hvordan en god profil bør se ut, til hvordan man etablerer og øker nettverket sitt, til hvordan man opprettholder aktivitet. Følg med videre!

LinkedIn som profesjonelt nettverk

LinkedIn er det man kan kalle et «profesjonelt nettverk». Det vil si et mer karrierebasert sosialt medie. Fortsatt ikke helt klok? Sammenlignet med Facebook der man opprettholder kontakt og relasjon med venner og familie, så er LinkedIn omtrent det samme, bare knyttet til arbeidet og karrieren din. Veldig enkelt forklart. 

LinkedIn er et nettverk der man kan fremme sin karriere, dele kunnskap og komme i kontakt med andre i bransjen. Nettverket kan både brukes til å finne jobb eller internship, kontakte tidligere, nåværende eller fremtidige profesjonelle relasjoner, eller lære og dele erfaringer. LinkedIn lar deg både bli med i grupper, skrive artikler og innlegg, legge ut bilder og videoer, og arrangere events. Her er det med andre ord bare fantasien som setter grenser. 

LinkedIn nettverk og god profil

Enten du er student, nyansatt, arbeidsledig eller bare veldig fornøyd med din nåværende stilling: Du bør være på LinkedIn! Mange tror at LinkedIn kun brukes av dem som er på utkikk etter en ny jobb. Dette stemmer imidlertid ikke helt. Ja, LinkedIn kan være en plattform der man danner relasjoner til noen man kunne tenke seg å jobbe hos. Men, LinkedIn er så mye mer enn det! Her kan man dele meninger og kunnskap, knytte og utvide nettverk, være aktiv i grupper og arrangementer, alt for å bli bedre på sitt kunnskapsfelt, eller i sin bransje. 

Du kommer langt med en «basic-konto»

Mange tror at LinkedIn koster penger. Å ha et grunnleggende medlemskap eller «Basic-konto» som det heter, er imidlertid helt gratis! De tilbyr også Premium abonnement, som lar deg få en ytterligere tilgang til LinkedIn sine produkter og funksjoner. Etter vår erfaring, kommer man ganske langt med Basic funksjonene. Spesielt om man er ny på LinkedIn, og kun har som mål å utvide nettverket sitt og bli kjent med plattformen. Dersom du ønsker å prøve funksjonene i premium versjonen, tilbyr LinkedIn en måned gratis prøveperiode. Sammenlign medlemskapene her.

Bygg ditt personlige brand

Bruk LinkedIn som en «levende CV» – Har du nettopp landet drømmejobben eller begynt på et studie? Ikke legg vekk LinkedIn! Oppdater LinkedIn hver gang du gjør en endring i karrieren, holder et foredrag, publiserer en artikkel, tar et kurs eller lignende. Selv om du kanskje ikke er på utkikk etter en karriereendring, er LinkedIn mer som en levende CV og en bransjeplattform. LinkedIn er mye mer enn et sted der man finner seg ny jobb. 

Engasjer deg meningsfullt – Dette bør man tenke på både når man legger til forbindelser, blir med i grupper, følger ulike bedrifter og skriver innlegg. Men man bør også tenke på det når man kommenterer og liker andres innlegg. På denne måten bygger man langvarige forbindelser med mening, som man kan få bruk for i fremtiden. 

Fokuser på et hjelpsomt og positivt innhold – Se på LinkedIn som en profesjonell plattform, der man også bør te seg profesjonelt. Ikke kommenter noe du ellers ikke ville sagt til en kunde, klient eller arbeidsgiver. Sørg for å holde innlegg og kommentarer positive, gjennomtenkte og oppmuntrende. 

Tenk på LinkedIn som et profesjonelt arbeidsområde, snarere enn en personlig profil på sosiale medier. 

LinkedIn innlegg og aktivitet

Øk din profesjonelle rekkevidde

Du har sikkert både hørt om det, fått det anbefalt og testet det ut. Men visste du at det er mange lure tips, triks og funksjoner som kan gi deg en form for «personlig markedsføring», karreriemessig gevinst og øke din profesjonelle rekkevidde? 

Vi har samlet all informasjon som du trenger å vite for å bli en ekte «proff» på LinkedIn. Fremover skal vi publisere totalt fire artikler om følgende tematikk innenfor LinkedIn universet: 

  1. Lag en god profil på LinkedIn
  2. Nettverk og aktivitet på LinkedIn
  3. Innlegg og poster på LinkedIn
  4. Opprettholde aktivitet på LinkedIn

Vi håper du ble nysgjerrig og gleder deg til første artikkel! Følg med i våre sosiale medier og meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ønsker du mer inspirasjon? Sjekk ut bloggen vår der du blant annet kan lese om søkemotoroptimalisering og konkurranseregler i sosiale medier

Vi elsker kompetanseoverføring, og tilbyr også kurs og workshops innen eksempelvis LinkedIn universet. Skap engasjement og kreativ tenkning på arbeidsplassen med en morsom og annerledes workshop! 

Vi i Top of Mind kan bistå din bedrift fra A til Å, sjekk ut våre tjenester om sosiale medier

Ønsker du å vite mer om LinkedIn? Vi hjelper deg gjerne. Legg igjen en melding, så tar vi kontakt med deg for en uforpliktende prat.